Nieuwveen – Een automobilist is zaterdagavond met zijn voertuig recht over de rotonde gereden, vervolgens reed hij de sloot in.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur bij de rotonde van de Oude Spoorbaan en de N231 bij Nieuwveen. De bestuurder reed op de Oude Spoorbaan richting Nieuwveen en in plaats van om de rotonde heen rijden ging het er recht overheen. Hier ramde hij een tweetal borden, vervolgens schoot hij door de bossage en belandde het voertuig met veel schade in de sloot.

De bestuurder kon er zelfstandig uitkomen. Echter was hij niet in staat om via een loopplank naar de overkant van de sloot te klimmen waar de ambulance voor hem klaar stond. Met behulp van de autoladder van brandweer Alphen aan den Rijn is de bestuurder naar de overkant gebracht waarna hij door het ambulancepersoneel onderzocht kon worden.

De man is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak zal mogelijk liggen bij dat de man flink onder invloed was van alcohol. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto later die avond uit de sloot getakeld.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen