Alphen aan den Rijn – Zaterdagochtend was de Oranje Nassausingel afgesloten vanwege aanvullend onderzoek in de zaak van het dodelijke ongeval op 8 juli j.l. . Waarbij de 20 jarige Kaylee bij om het leven kwam.

De reconstructie vond plaats omdat de politie probeert te achterhalen hoe hard de 24-jarige verdachte uit Boskoop heeft gereden ten tijden van het ongeval. Het OM bevestigde afgelopen week al dat het 20-jarige slachtoffer door rood fietste, de verdachte zit nog altijd vast vanwege het roekeloos rijden. Ook was hij onder invloed van THC, volgens een bloedtest.

De politie rijdt met verschillende snelheden over de kruising, hierbij maken ze gebruik van de nieuwste technieken. Zo kunnen ze de data van de stoplichten ten tijde van het ongeval vergelijken met deze rijtesten. Zo kan de politie berekenen hoe hard de verdachte heeft gereden. Ook heeft de politie gereden met een gelijkend voertuig op die van de verdachte.

Voor deze testen rijdt de politie met snelheden die oplopen tot 160 km/h. De Oranje Nassausingel is afgesloten vanaf de N207 tot aan de President Kennedylaan richting Alphen-Noord.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen