Langeraar – In Langeraar zijn de hulpdiensten vrijdag de hele avond bezig geweest met een verwarde man die de gaskraan had open gedraaid.

Even na 19.00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de situatie op de A.G.M. van der Hoevenstraat in Langeraar nabij Ter Aar. Vanwege de dreigende situatie werd er direct besloten diverse woningen te ontruimen, in totaal 16. Omdat de gevaarzetting zo groot was schaalde de brandweer op naar middel hulpverlening en gaven de hulpdiensten GRIP1 af. Omdat de woning vol stond met gas kon de politie niet zo maar de woning binnen stappen. Als eerste heeft de netbeheerder de gastoevoer naar de woning afgesloten waarna een onderhandelaar ter plaatse kwam.

Na enkele uren kwam het arrestatieteam van de DSI (Dienst Speciale Interventies) ter plaatse. Zij hebben met de ademluchtflessen van de brandweer om de ruiten van de woning ingeslagen waarna brandweerlieden water de woning in spoten. Zo konden zij met de waterdruk de woning van buitenaf ventileren. Hierna konden de leden van het arrestatieteam de verdachte, een 31-jarige man, naar buiten praten waarna hij werd aangehouden.

De man is onderzocht in de ambulance, zijn toestand is niet bekend. De brandweer heeft hierna de woning geventileerd en het pand overgedragen aan de politie. Rond 00.00 uur was de actie voorbij.

Foto’s Josh Walet

  

Cookievoorkeuren wijzigen