Hazerswoude-Rijndijk – Een achtervolging over de N209 is donderdagochtend vroeg in de ochtend geëindigd met een zware crash op de Rijndijk.

De politie kreeg in de vroege ochtend een melding dat er drie personen met bivakmutsen door Hazerswoude-Dorp liepen. Toen de politie Hazerswoude-Dorp in reed kwam een auto hun met hoge snelheid tegemoet en reed richting de Rijndijk. De agenten gingen achter deze auto aan en troffen enige tijd later de auto gecrasht aan op de Rijndijk. In de auto zat een 21-jarige man bekneld, hij is door de brandweer uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. Naast twee ambulances kwam ook het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter ter plaatse.

Kort na de achtervolging ontving de politie weer een melding dat er drie inbrekers waren overlopen in een woning aan de Zuiddijklaan in Hazerswoude-Dorp. De politie vermoed dat de drie mannen die betrokken waren bij het ongeval de inbrekers zijn. De bestuurder van het voertuig die door de hulpdiensten moest worden bevrijdt betreft een 21-jarige man uit Gouda.

De politie heeft d.m.v. de politiehelikopter en een speurhond nog gezocht naar de voortvluchtige maar zonder resultaat. De VOA is een sporenonderzoek gestart waardoor de omgeving van de rotonde ruim is afgezet.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen