Boskoop – Bij werkzaamheden op de Zijde ter hoogte van het Torenpad is vanmorgen een hoofdgasleiding geraakt. Hier spuit momenteel veel gas uit.

Direct werden een aantal woningen ontruimd, dit aantal loopt nog op. Rond 9.30 uur zijn er ruim 30 woningen ontruimd. Vanwege de grootte van het incident is er opgeschaald naar Middel Hulpverlening waardoor er een tweede tankautospuit uit Waddinxveen werd gealarmeerd en er is GRIP1 afgegeven. Hierdoor komen er veel extra voertuigen ter plaatse.

Omdat het een hoofdgasleiding betreft spuit het gas met een hoge druk uit de leiding omhoog en daalt boven de woningen weer naar beneden, de brandweer roept op wie gas ruikt zijn woning te verlaten en zich te melden bij bij de brandweerkazerne op het Torenpad 29 in Boskoop.

Het gebied is ruim afgezet.

Update 9.50 uur:

De uitstroom van gas lijkt gestopt, hierdoor hebben veel woningen voorlopig even geen gas meer.

Foto’s Rens den Oude en Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen