Alphen aan den Rijn – Bij een ernstig verkeersongeval op de Oranje Nassausingel is vrijdagavond een fietser om het leven gekomen.

Omstreeks 22.55 uur ging het verschrikkelijk mis op de Oranje Nassausingel ter hoogte van de Thorbeckestraat, een fietser werd door nog onbekende oorzaak geschept door een auto. De met spoed ter plaatse gekomen hulpdiensten konden helaas niks meer voor het slachtoffer betekenen, hij/zij overleed ter plekke aan zijn/haar verwondingen.

Direct maakte de politie een groot plaats delict (PD) zodat de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) sporenonderzoek kon doen. Diverse getuigen van het ongeval zijn door de politie opgevangen. De bestuurder van de auto is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd, de aard van zijn verwondingen is niet bekend.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de bergingswerkzaamheden zullen tot in de vroege ochtend plaatsvinden, de volledige Oranje Nassausingel is dan ook in beide richtingen afgesloten door verkeersregelaars.

Update: Zaterdagochtend maakt de politie bekend dat het slachtoffer een 20-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is. De bestuurder van de auto is een 24-jarige man uit Boskoop, hij is aangehouden. De politie laat weten dat er bloed is afgenomen om te kijken of hij onder invloed was. Ook roept de politie getuigen op die de zwarte auto met opvallend rijgedrag hebben zien rijden zich te melden.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen