Alphen aan den Rijn – In de wijk Kerk en Zanen trof de politie zaterdagavond een gesignaleerde aan, hierop wilde de politie hem aanhouden maar de verdachte sloeg op de vlucht.

De politie kwam vervolgens met veel eenheden naar de wijk voor een grote zoekactie. Agenten droegen kogelwerende vesten, wat mogelijk betekend dat het om een vuurwapen gevaarlijke verdachte gaat.

O.a. in de omgeving van de Amerikalaan, het Weteringpad en het Europapark werd gezocht. Agenten zagen rond 21.00 een voertuig rijden waar de verdachte in zat, deze auto is tot stoppen gedwongen op de Flemingweg waarna de persoon is aangehouden. Twee andere inzittende van het voertuig zijn gecontroleerd maar werden niet aangehouden en konden hun weg weer vervolgen. Ook het voertuig ontkwam niet aan een grondige inspectie van de agenten.

Waarvoor de verdachte gesignaleerd stond is niet bekend.

Dit item is mede tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

UPDATE: Omroep West meldt op zondag dat de aangehouden man een 19-jarige uit Den Haag betreft. Hij is aangehouden in een lopend onderzoek naar een schietpartij in Den Haag op 25 juni.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen