Bodegraven-Reeuwijk – In hun protestmars tegen het kabinetsbeleid hebben boeren diverse hooibalen in de brand gestoken langs de A12. Hierdoor moest de brandweer, om het vuur te kunnen bedwingen, meerdere voertuigen inzetten en werd er opgeschaald naar middelbrand.

De tankautospuiten van Bodegraven, Reeuwijk en Gouda werden hiervoor opgeroepen. Het betrof meerdere hooibalen op de route langs A12, tussen Bodegraven en Waarder. Door de rookontwikkeling had het verkeer op de A12 verminderd zicht en daarmee ook hinder; er ontstond vertraging. De brandweer is druk bezig geweest om alle hooibalen zo snel mogelijk uit te krijgen, zodat ook het verkeer op de snelweg hier geen hinder meer van kon ondervinden.

Ook in Zevenhuizen stonden er hooibalen in brand, maar dit was niet langs de A12. Onbekend is of dit ook een boerenprotest is. Later in de ochtend was er ook brand langs de N11 bij Alphen.

Foto’s: Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen