Gouda – Op zaterdagmiddag werd er nabij een aantal schuren aan de Landluststraat in Gouda onkruid weggebrand. Dit ging helaas niet helemaal goed; een aantal schuren vatte vlam en er ontstonden metershoge vlammen en een flinke zwarte rookpluim. De gealarmeerde brandweer schaalde vervolgens op naar middelbrand.

De brand was redelijk snel onder controle, ondanks dat er ook een explosie hoorbaar was. Wel raakte er iemand gewonden, deze persoon had brandwonden opgelopen. Deze is nagekeken door het ambulancepersoneel waarna bleek dat vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk was.

De brandweer vermoedt dat er asbest is vrijgekomen bij de brand:
“Op het schuurtje lag een kleine plaat materiaal waarvan we vermoeden dat het eventueel asbest is. Er zijn door de brand brokken verspreid in omliggende tuinen. We hebben de bewoners ingelicht en verteld dat zij vooralsnog niet hun achtertuin moeten komen. Gemeente en milieudienst zijn onderweg en zullen waarschijnlijk een plan maken om de brokstukken op te ruimen.”

Foto’s: Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen