Koudekerk aan den Rijn – Een aanvaring tussen twee bruggen van middag in Koudekerk, ja u leest het goed.

Vanmorgen is het brugdek van de Wilhelminabrug in Leiden eruit getakeld voor groot onderhoud, tijdens het transport naar Krimpen aan den Lek ging het donderdagmiddag rond 13.30 uur mis bij Koudekerk. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee brugdekken met elkaar in botsing. Na de aanvaring sloeg het systeem van de brug in storing waardoor ook de slagbomen niet meer open gingen, hierdoor konden fietsers en voetgangers enige tijd niet naar de overkant.

Een aannemer is ter plaatse gekomen om de brug te inspecteren, rond 16.30 uur meldde de gemeente dat gemotoriseerd verkeer nog altijd niet over de brug mag. De provincie Zuid-Holland zal samen met de politie onderzoek doen naar het incident.

Foto’s Josh Walet

Rond kwart voor 4 deed de schipper een nieuwe poging om het ponton met daarop het brugdek door de Kouderkerksebrug te manoeuvreren, dit lukte deze keer!

Cookievoorkeuren wijzigen