Alphen aan den Rijn – Vrijdagmiddag is de politie groots uitgerukt na een 112 melding over een ‘dreiging’ bij winkelcentrum De Ridderhof.

De agenten die ter plaatse rond 15.00 ter plaatse kwamen droegen allemaal kogelwerende vesten en hielden de alle kanten van het winkelcentrum in de gaten, ook vlogen er twee politiehelikopters boven Alphen.

Naast de reguliere politie-eenheden is ook de DSI (Dienst Speciale Interventies) ter plaatse. Zij staan te posten op diverse plekken rondom het winkelcentrum. Ook op andere plekken, zoals bij de parkeerplaats van het Zegerstrand is veel politie te vinden.

De Telegraaf meldt dat iemand zichzelf iets aan wil doen en daarbij andere mee wil nemen in zijn daad.

Rond 19.00 is de politie nog altijd aanwezig bij het winkelcentrum.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen