Zoeterwoude – In Zoeterwoude Rijndijk heeft woensdagmiddag een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een trein (sprinter) en een personenauto.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.00 op de spoorwegovergang an de Burgemeester Smeetsweg. Door de laagstaande zon zag een automobilist de slagboom te laat en belandde deels op het spoor. De machinist probeerde nog te remmen maar een aanrijding was onvermijdelijk, de trein botste op de auto. De voorbijrijdende trein raakte alleen de voorkant van de auto en lag de bumper eraf. De automobilist is nog even nagekeken in de ambulance maar kwam wonder boven wonder met de schrik vrij.

De treinreizigers werden door de incidentenbestrijding (ICB) van de ProRail, die met spoed ter plaatse kwamen, geëvacueerd. Een lege trein, komend vanaf Leiden centraal, heeft de passagiers opgehaald en verder gebracht naar Leiden. Het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Leiden is door de aanrijding enkele uren gestremd. De NS doet samen met de Landelijke Eenheid van de politie onderzoek.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen