Zwammerdam – Zaterdag op zondagnacht heeft er op de Ziendeweg in Zwammerdam een flink ongeval plaatsgevonden. De bestuurder sloeg na het ongeval op de vlucht.

Omstreeks 3.00 uur kreeg de meldkamer een ‘E-Call’ melding binnen, dit is een automatische melding die een voertuig uitgeeft na een ongeval. Agenten zijn ter plaatse gegaan om polshoogte te nemen. Ter plekke troffen zij een voertuig op z’n kop in de sloot aan en alarmeerde de brandweer en ambulancedienst. Brandweerlieden hebben met hydraulisch gereedschap de deur weten te openen waarna een brandweerduiker het voertuig kon doorzoeken. In het voertuig werd niemand aangetroffen.

Voor de zekerheid heeft het hulpverleningsvoertuig van kazerne Gouda de auto gelift om 100% zekerheid te hebben dat er niemand in of onder het voertuig zou liggen.

Een berger heeft vervolgens de auto geborgen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen