Liveblog – In deze liveblog leest u alle meldingen die storm Eunice in de regio Hollands midden veroorzaakt.

Tips over calamiteiten zijn bij ons van harte welkom, u kunt ons bereiken via onze whatsapp tiplijn: 06-26923930

https://api.whatsapp.com/send?phone=31626923930

 

Landelijk – Vanaf 14.00 uur rijden er geen treinen meer wegens de storm. Op borden worden reizigers hier over geïnformeerd.

Alphen aan den Rijn – Op het dak van een flatgebouw aan de Rembrandtlaan in Alphen zijn diverse dakpannen los gewaaid. De brandweer heeft de dakpannen weer op zijn plek gelegd.

Alphen aan den Rijn – Aan de Jan Luykenstraat in Alphen dreigde een boom om te vallen. De brandweer heeft de boom omgezaagd.

Alphen aan den Rijn – Aan de Steekterweg was een woonboot aan één kant losgeraakt , de brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Alphen aan de Rijn – Op de N11 is een bakwagen omver gewaaid. De bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De berging zal na de storm pas plaatsvinden en tot die tijd zal er 1 rijstrook afgesloten zijn.

Alphen aan de Rijn – Op de Donizettihof is er een boom omgevallen en terecht gekomen op een vrachtwagen, er raakte niemand gewond.

Alphen aan den Rijn – Aan de Kalkovenweg is een dak van een woning losgeraakt en op het tankstation belandt. De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen.

Bodegraven – Op de Europaweg is door de wind een container omgewaaid welke midden op de weg ligt. De weg is ontoegankelijk.

Boskoop – Op Achter de Kerk is een boom omgewaaid welke de toegang tot een huis blokkeert.

Boskoop – Aan de Linnaeusweg in Boskoop is een boom omgewaaid. Een bomenploeg heeft het werk van de brandweer uiteindelijk overgenomen zodat deze weer verder konden naar andere meldingen.

Gouda – Op de Plaswijckweg is een boom omgevallen tegen een woning op de Deborah Hoeve.

Gouda – De brandweer moest met spoed ter plaatse komen aan de Beatrix Hoeve in Gouda vanwege een boom welke tegen een woning aan was gevallen. De boom is door de brandweer weggezaagd waarna zij door konden naar de volgende melding.

Hazerswoude-Dorp – Op de Gemeneweg is een vrachtwagen van de weg geraakt en op zijn kant gekomen. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waarna de brandweer de bestuurder heeft overgedragen aan de ambulancedienst. De weg was tijdelijk afgesloten vanwege het incident.

Leiden – Bij de werkzaamheden op de N206 is een bouwkeet omver gewaaid.

Leiden- Aan de Atjehstraat in Leiden zijn meerdere daken van woningen gewaaid. De brandweer is hier ter plaatse.

Leiden – Op het Professorenpad in Leiden viel een boom op een huis en 2 auto’s. Er vielen geen gewonden, maar er is sprake van veel materiële schade.

Moordrecht – Aan de Prinses Beatrixstraat is de brandweer groots uitgerukt vanwege stormschade. Meerdere woningen waren hun dak verloren door de harde wind. De wijk werd groots afgezet vanwege gevaarlijke situaties, zoals een dak in een boom.

Ouderkerk aan den IJssel – Schaapjeszijde is lange tijd afgesloten geweest nadat omgevallen bomen de weg blokkeerden voor het verkeer. Het verkeer moest een lang stuk omrijden door de afsluiting.

Ouderkerk aan den IJssel – Op de IJsseldijk noord is op meerdere plekken dakbedekking naar beneden gekomen. Deze kwamen in enkele gevallen honderden meters verder op straat terecht.

Rijnsburg – Aan De Klok in Rijnsburg is de brandweer ter plaatse geweest voor een groot aantal dakpannen welke van een dak waren afgewaaid. Het plein is afgezet en de mensen is geadviseerd om binnen te blijven vanwege de onveilige situatie. Enkele auto’s zijn ook beschadigds geraakt door de rondvliegende dakpannen.

Moordrecht – Langs de N457-Verbindingsweg was een stoplicht losgeraakt. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse. De brandweerlieden hebben het stoplicht gedemonteerd. Boskoop – Aan de N207-Den Ham dreigde een verkeersbord weg te waaien. De brandweer heeft hier de situatie veiliggesteld.Waddinxveen – Aan de Onderweg in Waddinxveen was een boom omgewaaid. Een automobilist moest in de ankers, en wist een aanrijding met de boom te voorkomen. De brandweer en een bewoner met een shovel maakte de weg vrij.

Cookievoorkeuren wijzigen