Waddinxveen – Rond 16.30u werd in Waddinxveen een nijlgans ontdekt die door nog onbekende oorzaak in de wokkel nabij de Dreef was gevallen. Twee kinderen keken door de kijkgaten heen tijdens het uitlaten en merkte de nijlgans op.

Toen ze deze gevonden hadden belde ze de dierenambulance, echter heeft de dierenambulance niet het juiste materieel voor het redden van de gans in dit geval. De brandweer werd ingeschakeld en kwam met onder andere een ladderwagen ter plaatse. Een brandweervrouw heeft zich vanaf boven gezekerd de wokkel in laten zakken om zo de nijlgans te kunnen redden. Nadat dit gebeurd was hebben ze de nijlgans overgedragen aan de dierenambulance. Of de nijlgans gewond is geraakt na zijn avontuur is niet bekend.

De brandweer kon na deze reddingsactie inpakken, en terug naar de kazerne.

Foto’s Rens den Oude

Cookievoorkeuren wijzigen