Alphen aan den Rijn/Koudekerk aan den Rijn – Zaterdagavond heeft er in Alphen een wilde achtervolging plaatsgevonden, de achtervolging eindigde in Koudekerk.

Agenten wilde rond half 10 een personenauto controleren in de Elzenstraat in Alphen, de bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging werd een van de politiewagens op de Leidse Schouw van de weg gereden, twee agenten zijn daar door de ambulancedienst onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Zij raakte beide lichtgewond.

De achtervolging ging vervolgens via de Koningin Maximabrug richting Koudekerk. Aldaar ging de auto een bedrijventerrein nabij Spanbeton top, de J.G. van der Stoopweg. Aldaar reed de bestuurder zich klem waarop hij en de andere inzittende(n) op de vlucht sloegen. In de nabijheid van de auto kon de politie één persoon, een 19-jarige Alphenaar, aanhouden met behulp van een politiehond.

In de zoektocht naar de andere verdachte(n) heeft de politie nog met een speurhond een kantoorpand doorzocht maar er werd niemand meer aangetroffen.

Waarom de bestuurder zich onttrok van de staande houding is niet bekend.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen