Nieuwerkerk a/d IJssel – Rond 19.25u zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een woningbrand aan het Lelieveld. Oplettende buren hoorde een rookmelder en hebben direct actie ondernomen.

De oplettende buren zijn direct op onderzoek uitgegaan waar het geluid van de rookmelder vandaan kwam. Toen dit duidelijk werd zijn beide bewoners uit de woning gehaald. In de woning heeft een pannetje op het vuur brand veroorzaakt. Door de piepende rookmelder en de buren is het leven van beide bewoners gered. De bewoners en de buren die binnen zijn geweest tijdens de brand zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. De brandweer heeft de brand geblust en de woning hierna geventileerd. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het afhandelen van de schade. De brandweer regelt een nieuwe rookmelder.

Foto’s Rens den Oude

Cookievoorkeuren wijzigen