Leiden – Op zondagmorgen even voor 10.30u is de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Tine van Dethstraat. Binnen 15 minuten is er opgeschaald naar het sein ‘Grote Brand’.

Bij aankomst bleek er brand te woeden in de keuken van een woning op de derde etage van een flat. De brandweer heeft door snel optreden de brand weten te beperken. Alle woningen van de onderste vier etages van de flat zijn ontruimd. De bewoners konden de woning op tijd verlaten en raakten niet gewond. Momenteel worden CO-metingen verricht door de brandweer, dit om te kijken of het pand veilig is voor de bewoners om weer te betreden.

De brandweer is klaar met het verrichte van metingen, alle bewoners van de flat mogen terug naar huis. Voor de bewoners van het brandadres wordt een opvang locatie geregeld.

Foto’s Marco Hoope

Cookievoorkeuren wijzigen