Alphen aan den Rijn, Reeuwijk, Leiden – Agenten van het vuurwerkteam Leiden/Bollenstreek hebben op donderdag 23 december na een anonieme tip een grote hoeveelheid consumenten vuurwerk aangetroffen. Bij een controle in Reeuwijk van een voertuig werd 120 kilo vuurwerk aangetroffen. In een opslagloods in Alphen aan den Rijn werd nog eens 815 kilo vuurwerk gevonden.

Door een anonieme tip kwam de politie op het spoor van een illegale vuurwerkhandel. Na het aantreffen van het vuurwerk in de auto werd in de opslagloods van een van de verdachten een grote partij vuurwerk aangetroffen. De bestuurder van het voertuig een 34- jarige man uit Leiden en de bijrijder een 36-jarige man uit Leiden werden aangehouden. Het aangetroffen vuurwerk wordt door een speciale transporteur afgevoerd naar een landelijke opslag en daarna vernietigd.

Na de verhoren zijn de verdachten op vrijdag 24 december heengezonden. De verdachten zullen zich op een later moment bij een rechter moeten verantwoorden.

Cookievoorkeuren wijzigen