Alphen aan den Rijn – Donderdagavond heeft er in de Hooftstraat een felle woningbrand gewoed.

Omstreeks 21.55 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een shoarma zaak in het Alphense centrum. Bij aankomst bleek het een bovenwoning te zijn en kwam er veel rook vrij. Snel daarop werd de brand uitslaand aan de achterkant van het pand waarop er werd opgeschaald naar sein middelbrand. In eerste instantie werd er gemeld dat er nog een persoon in de woning zou zijn, hierop is de brandweer een zoektocht gestart in de brandende woning maar er werd niemand aangetroffen. Uit voorzorg stond er daarom ook een ambulance stand-by.

De brand is met twee tankautospuiten bestreden en na enige tijd kon het sein brand meester worden gegeven. De brand is door het snelle optreden van de brandweer beperkt gebleven tot de bovenwoning en de ondergelegen shoarmazaak lijkt gered te zijn.

De woning is volgens een woordvoerder zo goed als uitgebrand. De politie heeft de woning aangemerkt als PD (plaats delict) en zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Ten tijde van het incident zijn meerdere woningen ontruimd geweest en waren de omliggende straten afgesloten.

Foto’s en video  Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen