Alphen aan den Rijn – Zondag op maandagnacht hebben de hulpdiensten een verwarde vrouw uit de Zegerplas gered, ook een agent ging in zijn uniform het ijskoude water in om de vrouw te redden.

Rond 3.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water in de Zegerplas. Ter plaatse bleek het om een verwarde vrouw te gaan die al een flink stuk uit de kant lag in het water. Een agent twijfelde geen moment en sprong in zijn uniform de Zegerplas in om de vrouw te redden. Ook kwam de brandweer met een duikteam ter plaatse om te assisteren. Agenten hebben de vrouw uit het water weten te halen waarna zij werd overgedragen aan de ambulancedienst.

De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De agent die te water is gegaan is door zijn collega’s naar het politiebureau gebracht voor een warme douche en droge kleding.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen