Gouda – Op de Rodenburg zijn zaterdagavond 16 oktober drie jongens uit een iets grotere groep beroofd en mishandeld door een vijftal jongeren. De politie zoekt getuigen.

Rond 21.45 uur was een aantal vrienden in het park ’t Groene Eiland aanwezig. Op het bruggetje in het park aan het einde van de straat de Rodenburg en Veenenburg kwamen opeens vijf onbekende jongens vanuit een steeg, naast Rodenburg 15, op hen af. Drie van de vrienden kregen vervolgens rake klappen en werden beroofd van enkele persoonlijke eigendommen. Daarna maakte het vijftal zich uit de voeten. De drie slachtoffers uit Gouda (jongens van 16, 15 en 15 jaar) hebben aangifte gedaan van beroving en mishandeling. De politie is direct een onderzoek gestart.

Signalement verdachten

De politie is op zoek naar vijf jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Vier van hen waren lichtgetint. De vijfde jongen was donkergetint.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die zaterdagavond 16 oktober rond 21.45 uur iets gezien of gehoord hebben. Was u getuige van de straatroof of beschikt u over videobeelden uit de omgeving van de Rodenburg? Neem dan contact op via 0900-8844 of M 0800-7000.b. n

Cookievoorkeuren wijzigen