Hazerswoude-Rijndijk – Op het terrein van de toekomstige nieuwbouwwijk Westvaartpark is donderdag een vliegtuigbom gevonden.

Een bedrijf dat in opdracht van de gemeente Alphen a/d Rijn de grond voor nieuwbouw afzoekt naar explosieven vond het explosief. Het gaat om een 500 ponder, deze werd in de tweede wereldoorlog afgevuurd om de spoorlijn tussen Alphen en Leiden te bombarderen.

De TEV (Team explosieven verkenning ) van de politie en de EOD hebben de hele middag onderzoek gedaan op het bouwterrein. De EOD heeft de vliegtuigbom onschadelijk gemaakt en weer terug gestopt in de grond. Op een later moment word de bom weer opgegraven en dan op een andere locatie tot ontploffing gebracht. Het bedrijf dat de bom vond gaat komende dagen verder met het doorzoeken van de grond op het bouwterrein.

Dit item is mede tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen