Nieuwkoop /Aarlanderveen – Na een winkeldiefstal in Nieuwkoop heeft de politie in totaal drie winkeldieven kunnen aanhouden in Nieuwkoop en Aarlanderveen.

Dinsdagmiddag vond er in het Kruitvat aan de Kolfbaan in Nieuwkoop een winkeldiefstal plaats. Het winkelpersoneel wist één van de drie in de kraag te vatten en over te dragen aan de politie. De politie had een duidelijk signalement en wist hoe de vluchtauto eruit zag. Op de N231 richting Aarlanderveen zag de politie de twee rijden en zette vervolgens de achtervolging in. Op de Dorpsstraat in Aarlanderveen stopte de auto en de bestuurder kon ter plekke worden aangehouden. De bijrijder sloeg op de vlucht maar kon na inzet van de politiehelikopter en aanwijzingen van buurtbewoners ook worden aangehouden.

Wat de winkeldieven buit hebben gemaakt is niet bekend. De auto van de winkeldieven werd door agenten doorzocht en is in beslag genomen.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen