Krimpen aan den Lek – Op het dak van wooncentrum de Dertienhuizen is een boiler lek gesprongen. Hierdoor kwam er ruim 200 liter warm water uit de boiler en dit kwam deels terecht in een elektrakast.

Ruim honderd ouderen die in het wooncentrum wonen zijn uit hun woning geëvacueerd en in een recreatiezaal van het gebouw opgevangen. De brandweer heeft opgeschaald naar Middel Hulpverlening om voldoende mankracht ter plaatse te krijgen en tevens is er GRIP1 afgekondigd.

De brandweer gaat controleren of de hoofdaansluiting van de elektra geraakt is, hiervoor moet de stroom van het hele pand af. In de recreatiezaal blijft de stroom wel aan zodat de bewoners niet in het donker zitten. Inmiddels is ook het Rode Kruis ter plaatse en krijgen de bewoners een kopje koffie, ook burgemeester Cazemier is aanwezig.

Foto’s Remco Gerritsen

Cookievoorkeuren wijzigen