Alphen aan den Rijn – Dankzij een tip van een oplettende melder hield de politie woensdagnacht 25 augustus rond 03:00 uur twee inbrekers aan voor een poging woninginbraak in een woning aan de Voorstraat. Een van de twee verdachten verstopte zich in de kruipruimte van de woning, maar toen de politiehond ter plaatse kwam, kwam de man toch maar tevoorschijn.

Een oplettende buurtbewoner zag dat twee mannen de woning van buren in gingen en belde de politie. Agenten gingen er meteen naar toe en hielden een van de twee verdachten direct aan.

De andere verdachte verstopte zich in de kruipruimte en wilde daar, ondanks herhaaldelijk verzoek van de agenten om tevoorschijn te komen, niet uit komen. Toen een van de agenten met de surveillancehond de woning in ging en de verdachte de hond hoorde blaffen, kwam de man alsnog uit de kruipruimte en kon hij worden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Cookievoorkeuren wijzigen