Nieuwveen – Aan het Blokland in Nieuwveen is vanavond een man aangehouden door een arrestatieteam.

Agenten kregen een melding van een vuurwapen incident en besloten de DSI (Dienst Speciale Interventies) in te schakelen. Het arrestatieteam viel de woning binnen waarna de verdachte direct kon worden aangehouden.

Een woordvoerder van de politie kon dinsdagavond alleen melden dat het om een incident met een vuurwapen gaat.

Tijdens de politieactie is het Blokland enige tijd afgesloten geweest.

Update 28-07:

De politie maakt bekend dat zij een 62-jarige hebben aangehouden nadat hij woensdagmiddag met een jachtgeweer in de lucht zou hebben geschoten. Dit deed hij omdat iemand zijn hond uitliet en op zijn land terecht was gekomen en hij hem wou wegjagen. Volgens de politie had de man een wapenvergunning voor het jachtgeweer.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen