Reeuwijk – Een dijk in Reeuwijk-Dorp is zondag op maandagnacht doorgebroken. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een gat in de dijk tussen de Tempeldijk en de Kerkweg waardoor er meerdere weilanden onder water kwamen te staan.

Rond 6.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het incident. Direct werd vee dat in de weilanden stond geëvacueerd door hulpverleners en boeren. De politiehelikopter landde nabij de Tempeldijk om samen met een brandweerman de situatie in kaart te brengen vanuit de lucht.

Hulpverleners, het Hoogheemraadschap en lokale ondernemers zijn samen bezig om het gat in de dijk te dichten. Ook is er een tijdelijke damwand gemaakt zodat het water niet andere weilanden in kan stromen.

Foto’s en video Jippe Groenendijk, Rens den Oude en Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen