Alphen aan den Rijn – Een 61-jarige man is vrijdagmiddag 23 juli door twee personen beroofd en bedreigd. Dit gebeurde bij de pinautomaat aan de Castellumstraat in Alphen aan den Rijn. Eén verdachte is aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen om ook de tweede verdachte op te sporen.

De politie ontving vrijdagmiddag een melding van een beroving en bedreiging die rond 16.00 uur zou hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 61-jarige man uit Alphen aan den Rijn, had een geldbedrag gepind bij de Geldmaat aan de Castellumstraat. Het geld werd vervolgens uit zijn handen gegrist door twee verdachten. Toen de Alphenaar de twee dieven achterna ging, werd hij bedreigd met een mes. Hij liep hierbij geen verwondingen op.

Mede dankzij een burgernetmelding en de beelden vanuit het ‘Project Cameratoezicht’ van gemeente en politie konden agenten later die dag direct één van de verdachten aanhouden. Dit is een 14-jarige jongen uit Rotterdam.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen