Sassenheim – Aan de Westerstraat in Sassenheim heeft maandagmiddag een explosie plaatsgevonden in een portiek woning, hierdoor zijn meerdere woningen beschadigd. De hulpdiensten hebben groots opgeschaald.

Rond 15.00 vond de explosie plaats in Sassenheim, direct schaalde de brandweer op naar grote brand en werd er GRIP1 afgekondigd. Naast vele brandweervoertuigen is ook de ambulancedienst ter plaatse en is het MMT gealarmeerd, er zijn nog geen berichten over gewonde(n).

De brandweer roept op om niet naar de plek van het incident te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Update 16.15 uur:

De brandweer meldt dat het nog niet bekend is of ter ten tijde van de explosie personen aanwezig waren in de woningen. Twee portiekwoningen staan nog altijd in brand en het vuur is nog niet onder controle. De traumahelikopter die stand-by stond is inmiddels weer vertrokken.

Update 16.30 uur:

Vanwege de explosie is de politie dringend opzoek naar een 33-jarige man met mager postuur en donker blond haar. Hij heeft piercings in het gezicht en heeft een créme/bruine hond bij zich. Bij aantreffen van de man vraagt de politie 112 te bellen.

Update 17.45 uur:

De man die eerder werd gezocht is inmiddels aangehouden, hij wordt ervan verdacht brand gesticht te hebben.

 

Foto’s en video via WhatsApp tiplijn, Pieter Post en Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen