Alphen aan den Rijn – Op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden, een fietser werd geschept door een personenauto en raakte hierbij ernstig gewond.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 bij de fietsoversteek onderaan de Koningin Maximabrug. De fietser stak de weg over en werd geschept door een auto. De fietser raakte bij de aanrijding zwaargewond, hierdoor kwam ook het MMT per traumahelikopter ter plaatse.

Het slachtoffer is ter plekke gestabiliseerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de arts van het MMT is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto is door de politie meegenomen voor verhoor.

De VOA (Verkeers-Ongevallen-Analyse) heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan, hierdoor is de weg enkele uren dicht geweest. De auto is, evenals de fiets, meegenomen voor verder onderzoek.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen