LEIDEN – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij herenmodewinkel Bas de Wit aan het Vijf Meiplein in Leiden. Een auto ramde hierbij de pui van het pand.

Direct na de melding meldde de politie via Burgernet dat de ramkraak had plaatsgevonden en vroeg zij via het medium het publiek uit te kijken naar het verdachte voertuig. De politie nam in de omgeving diverse posities in om zodoende de verdachten in het zicht te krijgen. Daarbij werd men bijgestaan door de helikopter.

Na enige tijd trof men het beschadigde voertuig aan op de Beethovenlaan. Enkele jassen die waren buitgemaakt, waren nog aanwezig in de auto. Helaas was er geen enkel spoor van de verdachten. Een politieberger heeft de auto meegenomen.

Begin januari vond er bij Bas De Wit ook al een ramkraak plaats, alle schade was hiervan net hersteld. Afgelopen week is de nieuwe pui er in gezet, maar deze ligt dus echter alweer aan puin.

Foto’s: Jelle Corstens

Cookievoorkeuren wijzigen