GOUDERAK – Op zondagochtend was de politie in groten getale aanwezig op de Groene Wetering in Gouderak. Rond half 6 / 6 uur ’s ochtends hadden buurtbewoners geschreeuw gehoord, waarop de politie ter plaatse is gekomen.

Op straat en geparkeerde auto’s werd een grote hoeveelheid aan bloedspetters aangetroffen. Er startte een onderzoek, waarbij ook een woning werd opengebroken om daar binnen onderzoek te kunnen verrichten. In de woning, waar de politie ook met een hond naar binnenging, werd niemand aangetroffen. De technische recherche heeft in de omgeving onderzoek verricht. Ook is er een buurtonderzoek uitgevoerd, welke op een later tijdstip verder zal gaan.

De brandweer werd later in de middag gevraagd om het wegdek en de geparkeerde auto’s te reinigen, zodat alle bloedspetters niet meer zichtbaar zouden zijn.

Rond 13.00 uur kon de politie nog niks vertellen over de toedracht; zij hoopt later op de zondag meer nieuws naar buiten te kunnen brengen.

Update politiebericht:

De politie hield maandag 1 maart een 25-jarige man uit Bodegraven aan op verdenking van een steekincident op zondag 28 februari. De politie kreeg rond 09.15 uur de melding dat een 20-jarige man uit Gouda was gestoken bij een woning aan de Groene Wetering in Gouderak. Het slachtoffer was al naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen. De recherche heeft direct een onderzoek ingesteld en kon maandag de verdachte aanhouden. De recherche doet verder onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dit item is mede tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

Foto’s: Thomas van Kekem

Cookievoorkeuren wijzigen