Gouda- Zondagochtend is een taxichauffeur met zijn taxi het water ingereden. Hierop werden de hulpdiensten met veel materieel opgeroepen.

Ter plaatse werd de bestuurder niet aangetroffen waarop de duikers het water in zijn gegaan. De bestuurder was niet aanwezig op de plaats van het incident. De politie heeft gezocht in de omgeving of de bestuurder is aangetroffen is bij ons onbekend.

De politie berger heeft het voertuig uit de sloot gehaald.

Update 1 maart (politiebericht)

Na een melding dat er een auto te water was geraakt aan de Plaswijckweg hebben politieagenten zondag 28 februari drie verdachten aangehouden. De mannen worden verdacht van het verlaten van een plaats ongeval en handel in drugs.

Rond 05:00 uur meldden omstanders bij de politie dat zij een harde klap hadden gehoord en dat er een auto in het water lag bij het kruispunt Plaswijckweg/ Bouwlustweg. Politieagenten en duikers van de brandweer zochten in en rond het plaats ongeval naar de inzittenden van de auto, maar troffen niemand aan. Wel zagen agenten natte voetsporen op het wegdek. Agenten volgden het spoor en kwamen uit bij een woning aan de Noordhoef.

Omdat de temperatuur rond het vriespunt lag en de inzittenden van de auto nat moesten zijn geweest, maakten agenten zich zorgen over hun gezondheid. Daarom werd besloten de woning binnen te treden. In de woning troffen zij drie mannen aan, die niet gewond waren. Ook werd er een hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen, en een groot geldbedrag in contanten. Dit alles wees erop dat er mogelijk drugs werd verhandeld vanuit de woning. De Goudse burgemeester Verhoeve is gisterenmiddag daarom overgegaan tot spoedsluiting van de woning.

De drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om twee Gouwenaars van 23 en 24 jaar oud en om een 31-jarige man met de Franse nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten vast en worden gehoord.

Foto’s Remco Gerritsen en Jippe Groenendijk

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen