Hazerswoude-Rijndijk- Vrijdagmiddag is er in een woning aan het Hélène Swarthplantsoen brand uitgebroken. De brand werd opgeschaald naar middelbrand.

Bij de brand, die ontstond in de meterkast, kwam veel rook vrij . Door de aanwezige zonnepanelen op het dak kwam er continu stroom in de meterkast, dit zorgde voor een flinke rookontwikkeling en het bemoeilijkte het blussen van de brand. De brand is overgeslagen in het plafond, doormiddel van sloopwerkzaamheden kon de brandweer de brand blussen. Ook in de naastgelegen woning was de brandweer aanwezig om vast te stellen dat de brand niet was doorgeslagen.

Door de hitte van de brand is ook een gasleiding gesmolten, hierop zijn drie extra woningen ontruimd. Liander komt ter plaatse om het gas en de stroom af te sluiten. Diverse omliggende straten tijdelijk geen stroom, dit komt omdat Liander bezig is met het afsluiten van de stroom op de woning waar brand was.

Tijdens de brand is de straat afgesloten geweest wegens de hevige rookontwikkeling. De woning is voorlopig onbewoonbaar, er raakte niemand gewond.

Foto’s Josh Walet

 

Cookievoorkeuren wijzigen