Valkenburg – Bij fietsenmaker Hoekstra Wheels aan de Toerenvlietslaan in Valkenburg is zondagavond brand uitgebroken. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand.

Rond 21.20 uur werd de brand gemeld, al snel bleek het om een uitslaande brand te gaan en werd er groots opgeschaald. Diverse brandweerkorpsen uit de regio worden ingezet bij de brand bestrijding. Zo zijn ondermeer brandweerwagens uit Valkenbrug, Katwijk en Leiden ingezet.

De brandweerkazerne van Valkenburg zit naast het brandadres, brandweerlieden proberen overslag naar de kazerne te voorkomen. Bij de brand komt veel rook vrij, het pand is inmiddels deels ingestort. De fietsenmaker zit in een bedrijfsverzamelgebouw, volgens de brandweer brandden de andere panden niet.

De naastgelegen brandweerkazerne heeft lichte schade opgelopen door de brand. Er zou door de warmte een raam gebroken zijn. Door het snelle optreden kon overslag naar een naastgelegen garage worden voorkomen. De brandweer is nog altijd druk bezig met het blussen van de brand. Bij de brand is voor zover niemand gewond geraakt.

update 23.35 uur: De brandweer heeft zojuist laten weten dat de brand brandmeester is de eerste eenheden gaan weer retour.
Foto’s Pieter Post en Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen