Regio – In verschillende plaatsen in de regio zijn de hulpdiensten vandaag druk geweest met incidenten in en op het ijs. Zo zakte er diverse personen door het ijs maar kwamen ook mensen ten val.

Rond 11.00 uur werden de eerste schaatsers gespot op de Oude Rijn tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. Op de Oude Rijn is een vaarverbod ingesteld zodat het ijs niet kapot gevaren wordt.

De brandweer rukte uit in Leiderdorp, voor een persoon te water aan de Dwarswetering. Hier was een persoon een wak in geschaatst. De persoon is door omstanders uit het wak gered en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer heeft het wak afgezet.

 

In Reeuwijk werd veel geschaatst vandaag de gemeente attendeerde erop, dat het ijs op de Reeuwijkse plassen niet op alle plaatsen sterk genoeg was. Ook is er aangeraden op de fiets of lopend te komen omdat het heel druk was met auto’s. Zo blijft er ruimte voor de hulpdiensten die kunnen dan gemakkelijk hun werk doen.

Op diverse locaties in de regio, zoals hier aan de Langeraarseweg in Ter aar werden verkeersregelaars ingezet, om schaatsers die met de auto zijn gekomen een goeie parkeerplek te wijzen. De politie heeft bekeuringen uit gedeeld aan de automobilisten die fout geparkeerd stonden.

Aan het eind van de middag ging het fout op het ijs in Ter aar, de brandweer heeft tenminste één gewond persoon van het ijs gehaald, en hierna overgedragen aan de ambulancedienst. Een andere slachtoffer meldde zich bij dit incident met een hoofdwond ook hier kwam een ambulance voor ter plaatse.

Cookievoorkeuren wijzigen