Noorden- Aan de Voorweg in Noorden is zaterdagavond brand uitgebroken op de bovenverdieping van een leegstaand café. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar grote brand.

Om 22.05 uur werden de eerste eenheden opgeroepen voor de brand waarna er werd opgeschaald. De brandweer heeft de brand opgeschaald om voldoende eenheden ter plaatse te hebben. Bij de brand komt veel rook vrij. De brand woedt bij café de Noordse plassen. Op dit moment is de brandweer druk bezig met de brand te bestrijden.

Update 23.09 uur

De brandweer doet hun best om de naastgelegen woning te beschermen. Inmiddels is de brand uitslaande vanuit het dak. De brandweer laat ook weten dat er door de wind sprake is van vliegvuur.

Update 23.27 uur

Bij de grote brand aan de Voorweg in Noorden zijn een paar omliggende woningen ontruimd. De brandweer laat weten bij last van de rook doe alles dicht.

Update: 00.50 uur

De brand is inmiddels onder controle en het sein brand meester is gegeven. Er is een kraan onderweg om het pand te slopen zodat de brandweer doet kan na blussen. De buren kunnen voorlopig nog niet terug naar hun woning vanwege rookoverlast, voor hun wordt opvang geregeld.

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen