Gouda- Vannacht zijn aan de Leenmanslag in Gouda 4 voertuigen uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stonden de 4 voertuigen volledig in brand.

Rond 3.35 uur werd de brandweer van post Reeuwijk opgeroepen voor de voertuigbrand. De brandweer schaalde de brand op naar middelbrand waarop een extra blusvoertuig ter plaatse kwam om de brand te bestrijden. Bij de brand zijn 3 bestelbussen en 1 personenauto uitgebrand. Tussen de bussen zouden ook bussen met pakketjes zitten deze zijn flink beschadigd door de brand. Eerdere nachten zijn in Gouda ook al voertuigen uitgebrand.

De berger heeft alle voertuigen opgehaald. Bij het ophalen van het laatste voertuig bleek nog wat te branden. Hierop is de brandweer nog een keer ter plaatse gekomen om de laatste brandende delen te blussen. Daarna kon de berger het laatste voertuig ook meenemen.

De oorzaak van de brand lijkt op brandstichting.

Foto’s Remco Geritsen & Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen