GOUDA – Sinds het ingaan van de avondklok op zaterdagavond zijn er inmiddels zeven auto’s in brand geraakt in Gouda. Afgelopen nacht was het raak aan de Marathonlaan en aan de Groenhovenweg. Burgemeester Verhoeve heeft een noodverordening ingesteld voor zeven delen van de stad.

De noodverordening blijft nog zeker tot na het weekend van kracht. Het gaat in o.a. om de gebieden rondom de coronateststraat, het Huis van de Stad, Korte Akkeren en Oosterwei. Op de website van de gemeente Gouda schrijft Verhoeve het volgende:

“Het is triest wat er gisterenavond in Gouda is gebeurd. Dergelijke overlast en het veroorzaken van schade aan persoonlijke eigendommen heeft veel impact op bewoners. Gouda kent 73.000 inwoners die zich netjes houden aan de regels. Een kleine groep echter, vond en vindt het geoorloofd om zijn gang te gaan en te rellen en vernielen. Dat accepteren we niet in Gouda.
Daarom ben ik voor vanavond overgegaan tot het instellen van een noodverordening voor een aantal gebieden tussen 18.00 en 24.00 uur. Personen die niet in die gebieden hoeven zijn, moeten deze verlaten. De boodschap is simpel: blijf vanavond zo veel als mogelijk thuis. Ik doe hierbij ook een beroep op ouders. Je wordt weggestuurd of aangehouden als je je niet kunt gedragen. Ik begrijp dat er ook veel onrust leeft onder de inwoners en ondernemers. Ook woede en onmacht. Burgerinzet op straat is nu niet bedoeling. Ik heb er vertrouwen in dat de hulpdiensten dit robuust kunnen aanpakken.”

Onderstaande foto’s via whats’app ingestuurd vanaf de Marathonlaan

Cookievoorkeuren wijzigen