Hollands Midden – Op het vaarweg traject Gouda-Woubrugge hebben de Provincie Zuid-Holland en de politie Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem vandaag een gezamenlijke actiedag gehad. Reden hiervoor waren vele schade en overlast meldingen door te hard varende beroepsvaart.

Kapotte schoeiingen, losgeslagen boten en woonboten, duikers die in problemen komen, zo maar een paar meldingen die de provincie en de politie de afgelopen maanden kregen. Door beroepsvaart word er vaak te hard gevaren op o.a. de Gouwe tussen Alphen en Gouda. Bij Bij boskoop geldt een snelheidsbeperking vanwege werkzaamheden waarbij soms duikers worden ingezet, zelfs daar wordt er vaak te hard gevaren.

De politie en provincie hebben op het traject Gouda-Woubrugge diverse traject-metingen gedaan op alle schepen, ook werden de schepen met de lasergun gemeten op hun snelheid. De schippers werden, als zij een overtreding hadden begaan, stil gelegd.

De provincie heeft 5 bekeuringen geschreven voor te hard varen. Ook deelde zij diverse waarschuwingen uit voor o.a. het niet uitluisteren van de marifoon en hinderlijk vaargedrag. Één schipper koos ervoor om niet te stoppen toen hij deze opdracht kreeg van de Provincie, hij mag zich later melden op het politiebureau. De politie en provincie spreken over een geslaagde actie.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen