Gouda- Burgemeester Pieter Verhoeve heeft een noodverordening afgekondigd voor meerdere gebieden in Gouda.

Tussen 18.00 uur en 24.00 uur is de noodverordening van kracht. De reden is door de vernielingen en brandstichtingen van gisteravond. De noordverordening houdt in: Mensen die niet in de gebieden hoeven te zijn moeten deze verlaten.

Gebieden die vallen onder de noodverordening:

  • Binnenstad
  • Huis van de Stad
  • Korte Akkeren
  • Oosterwei
  • Teststraat Nieuwe Gouwe O.Z
  • Winkelcentrum Bloemendaal
  • Winkelcentrum Goverwelle

Update 19:28

De politie laat weten dat zij vandaag bij winkelcentrum Bloemendaal 6 jongeren hebben aangehouden. De jongeren troffen voorbereidingen om te gaan rellen. Ook laat de politie weten dat iedereen die wordt aangehouden een last onder dwangsom uitgereikt krijgt door de gemeente. Waneer ze de openbare orde weer verstorren kost dit 2500 euro.

Foto ter illustratie

Foto Wouter Hoeben

Cookievoorkeuren wijzigen