Gouda – Bij de Croda aan het Buurtje in Gouda is maandagochtend brand uitgebroken in een opslag tank. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en heeft GRIP 1 afgekondigd.

Even voor half 11 werd de brand gemeld bij het chemische bedrijf nabij de Rotterdamseweg. Snel werd er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar groot en zeer grote brand. In de wijde omgeving waren dikke zwarte rookwolken zichtbaar. In een opslagtank is brand geweest de brandweer heeft deze geblust. De bedrijfsbrandweer van Croda is direct zelf begonnen met blussen. De brandweer heeft overige tanks gekoeld om overslag te voorkomen. De woordvoerder van de brandweer liet weten dat het om vetten ging wat in de tanks zou zitten

Update: De constructie van de tanks is stabiel. Bewoners kunnen terug naar hun woningen. Het bluswater is opgevangen in speciale tankputten.

Foto’s en video Thomas van Kekem, Joey Heijstek en Jippe Groenendijk

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen