Alphen aan den Rijn – Bij wooncomplex De Jozef aan de Hoflaan in Alphen aan den Rijn is maandag op dinsdagnacht brand uitgebroken. Bij de brand kwam veel rook vrij, de brandweer schaalde op naar middelbrand.

Even na 3.00 uur werd de brand ontdekt en werd de brandweer gealarmeerd. Van buitenaf waren de vlammen goed zichtbaar en de rook verspreidde zich door de gangen van het gebouw. Doordat het brandalarm was geactiveerd werden alle bewoners gewekt en gingen zij direct naar buiten.

De brandweer had de brand in de wasdroger, die in een gemeenschappelijke wasruimte staat, snel onder controle. Bovengelegen woningen zijn nog doorzocht vanwege de rook en koolmonoxide. De bewoners konden al snel weer naar binnen en werden in een andere ruimte in het pand opgevangen.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen