MOERKAPELLE – Tijdens Nieuwjaarsnacht was er brand gesticht in een aanhanger op de kruising Akkerweg/Herenweg in Moerkapelle. Een grote menigte had zich rondom dit “vreugdevuur” verzameld. De ME moest er aan te pas komen.

De ME heeft de mensen weten te verwijderen van de kruising en men heeft vervolgens een blokkade ingezet op alle vier de wegen richting de kruising. Hierop kon de brandweer van post Zoetermeer Oosterheem, die stond te wachten op de Moerkapelse Zijde op groen licht van de politie, de aanhanger blussen. Nadat dit was gebeurd, kwam er direct een trekker met grote aanhanger om de aanhanger en het ontstane afval eromheen af te voeren.

Echter bleek dat het vuur nog niet geheel gedoofd was. Hierop werd brandweer Zevenhuizen gealarmeerd om het karwei alsnog af te ronden. De trekker en de brandweer zijn elkaar tegemoet gereden en hebben elkaar ontmoet op het Noordeinde waar het vuur definitief werd gedoofd.

Nadat de politie de Herenweg had verlaten, kwamen de eerste jongeren al vrij snel weer tevoorschijn en trokken richting de Herenweg.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen