Alphen aan den Rijn- Donderdagmiddag is in een woning aan het Aidaplein in Alphen aan den Rijn een vuurwerkbom ontploft. De hulpdiensten schaalde op naar middelbrand en er werd GRIP 1 afgegeven.

Even voor 13.30 uur kwam de melding binnen van de explosie aan het Aidaplein de hulpdiensten kwamen direct groots ter plaatse. Ter plaatse heeft op de eerste verdieping van een flatgebouw in een woning een explosie plaatsgevonden.

Één persoon is bij de explosie zwaargewond geraakt de brandweer heeft met behulp van de ladderwagen het zwaargewonde slachtoffer naar beneden gehaald. Een traumahelikopter is in het Erica park geland. Direct werd de omgeving groots afgezet door de politie.

De bewoners van de begane grond, 1e en 2e verdieping zijn geëvacueerd. Bouwkundige hebben beoordeeld dat het gebouw nog stabiel lijkt. De EOD komt ter plaatse om de explosieven veilig te stellen.

Update 16:30 – De politie laat weten dat zij een 35 jarige Alphenaar hebben gearresteerd als verdachte deze gaat later op de dag verhoord worden.

Update 17:00 - De EOD is druk bezig in de woning, ook burgemeester Spies is aanwezig en laat zich informeren over de situatie.

Update 19:48-  De EOD heeft de situatie veiliggesteld de overgebleven restanten van het voertuig gaan op een andere locatie tot ontploffing worden gebracht. De bewoners kunnen hun woningen weer in.

Foto’s Josh Walet, Rens den Oude & Joshua Bos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen