LEIDEN – Storm Bella raast op zondag 27 december over het land heen en dat leverde meerdere meldingen van stormschade op in de regio. Voornamelijk in de omgeving van Leiden was het raak.

Op de Palmkool in Roelofarendsveen was een stuk beplating van de gevel losgeraakt. De brandweer heeft dit met behulp van de autoladder losgemaakt en de situatie overgedragen aan een aannemer.

Op de Sylviusweg is vanaf een in aanbouw zijnde gebouw isolatiemateriaal weggewaaid. Dit lag over ruim honderd meter verspreid in de omgeving. De brandweer is het dak opgegaan en heeft daar het materiaal vastgelegd.

Aan de Terweeweg in Oegstgeest was een boom op een huis gewaaid. De bewoners werden hierbij opgeschrikt door een harde klap, wat de boom op het dak bleek te zijn. De boom is in stukken gezaagd. De woning liep bijna geen schade op.

In Warmond was het raak op de Irenestraat. Hier was een grote tak losgewaaid van een boom. De brandweer heeft geprobeerd de tak los te trekken, maar dit lukte niet. De boom zal in stukken gezaagd gaan worden; tot die tijd is de speeltuin, waar de boom in/bij staat, afgesloten.

Cookievoorkeuren wijzigen