Leiden – Een 61-jarig slachtoffer belde dinsdagavond 8 december rond 23.00 uur 1-1-2. Onbekenden hadden hem in een woning een aantal uren van zijn vrijheid beroofd, bedreigd en vervolgens geld afgenomen. Na een aantal uren mocht hij de woning verlaten en belde hij direct de politie. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Afgelopen weekend speelde zich een soortgelijke zaak af, waarbij een 31-jarige man het slachtoffer werd. De politie zoekt getuigen van beide zaken.

Het 61-jarige slachtoffer maakte via een datingapp een afspraak met een jongeman op de Koninginnelaan. Toen hij daar dinsdagavond aankwam, stond er een jongeman op hem te wachten. In de woning waar zij later aankwamen, waren echter meerdere personen met gezichtsbedekking aanwezig. Het slachtoffer werd enkele uren gegijzeld en ook werd hij gedwongen onder andere geld en zijn telefoon af te staan. Na enkele uren mocht hij de woning verlaten en alarmeerde hij de politie. Het onderzoek is nog in volle gang.

Zondagochtend 6 december meldde een 31-jarige man zich bij de politie. Hij vertelde agenten het slachtoffer te zijn van vrijheidsbeneming, mishandeling en bedreiging en deed aangifte. Ook deze man had contact gekregen met een jongeman via een datingapp, maar toen hij op 5 december, rond 22.30 uur, op de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af. De vier hielden het slachtoffer eerst een tijd vast in het Roomburgerpark en vervoerden hem daarna onder dwang in een auto naar een woning. Op zondagochtend 6 december, rond 09.45 uur, lieten de daders het slachtoffer pas de woning verlaten. Tijdens zijn vrijheidsbeneming is het slachtoffer mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en spullen. Ook haalden de daders geld van zijn bankrekening.  Het slachtoffer hoorde de daders met elkaar praten in een andere taal.

De politie onderzoekt of er mogelijk een verband is tussen deze twee zaken.

Foto’s Jelle Corstens

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen