Lekkerkerk- Zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Kerkweg in Lekkerkerk bij Hotel-Restaurant de Witte Brug. De brand werd opgeschaald naar grote brand.

Rond 19.20 uur werden de eerste brandweer eenheden opgeroepen voor de gebouwbrand. Snel werd er opgeschaald naar middelbrand waarna ze opschaalde naar grote brand. Ter plaatse is er brand geweest in de sauna van het hotel. De toegesnelde brandweer heeft de brand snel kunnen blussen en erger kunnen voorkomen. Uit voorzorg is het hotel ontruimd de hotelgasten hebben buiten staan wachten tot ze het hotel weer in mochten. Na het blussen van de brand heeft de brandweer het gebouw geventileerd en gemeten voor eventuele koolmonoxide.

Na het ventileren en het meten van de koolmonoxide konden de hotelgasten het hotel weer betreden. Tijdens het incident is de weg voor het hotel afgesloten. De ambulance stond stand-by maar was niet nodig er raakte geen personen gewond.

Update 21:24: De 50 hotelgasten kunnen terug hun kamer in sommige kamers hebben rookschade opgelopen door de brand. De mogelijke oorzaak van de brand is kortsluiting in de sauna. Bij het ontstaan van de brand in de sauna waren geen personen aanwezig.

Foto’s Rens den Oude &  Thomas Van Kekem

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen