Sassenheim – De hulpdiensten zijn maandagavond massaal aanwezig geweest bij de Justitiële Jeugdinrichting Teylingereind aan de Rijksstraatweg in Sassenheim. Wat zich aldaar heeft afgespeeld is nog onbekend.

Zeker vijftien politiewagens, drie ambulances, de brandweer en diverse ME (Mobiele Eenheid) voertuigen waren in de avond ter plaatse. Agenten en ambulancemedewerkers droegen kogelwerende vesten. In het complex hebben is de ME ingezet, hierbij droegen zij helmen en hadden schilden bij zich. Later kwam ook het IBT (Interne Bijstands Team) van de DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) ter plaatse voor ondersteuning.

Nabij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest stonden ook nog eens vijf ME bussen stand-by. Een woordvoerder van de politie kon maandagavond nog niet melden wat er precies aan de hand was.]

Update: 1.15 uur:

Een wijkagent meldt via Social media dat er meerdere gedetineerden waren uitgebroken, zij hebben vervolgens meerdere afdelingen ‘op z’n kop gezet’. Alle gedetineerde zijn na de inzet van de ME en de IBT weer in hen cel terug geplaatst.

Dit item is mede tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen